Puigdemont crida a “persistir”

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha demanat “persistència” davant els reptes que viu el país, perquè “ens fa més fàcil abastar l’ideal de justícia que no la idea de renúncia o resignació, que és el que alguns voldrien, però, dissortadament per a ells, no hi donarem cap tipus de possibilitat i d’oportunitat”. “Aconseguirem tot allò que ens proposem com a poble si persistim i no renunciem ni ens resignem”, ha insistit.

Puigdemont ha fet aquestes manifestacions en la presa de possessió dels nous membres de la Comissió Jurídica Assessora i de la presentació de la Memòria i Anàlisi de Doctrina 2016 d’aquest òrgan consultiu del Govern. Durant la seva intervenció, Carles Puigdemont ha agraït la tasca de la Comissió Jurídica Assessora, de la qual ha dit que “actua bé, funciona, i honora la credibilitat del nostre sistema democràtic”, perquè, “s’allunya de les pràctiques viciades i intervinents que hi ha en altres tradicions que no és la nostra, i s’apropa a les millors pràctiques europees basades en la professionalitat i la independència”.

El president ha fet seves les paraules prèvies d’Albert Lamarca qui ha dit que “no hi ha estat de dret sense dret”, i ha anat més enllà assegurant que “no hi ha estat de dret sense estat de drets” i ha afegit que “quan parlem de drets en referim a tots i cadascun d’ells, no hi ha un de menor: el dret a la vida, a l’habitatge, a la salut, a l’ensenyament, a la llibertat d’expressió o al dret dels pobles a decidir lliurement el seu futur, i tots ells conformen una cistella de drets irrenunciables”.

Finalment, Carles Puigdemont ha assenyalat que “qui es vulgui emmirallar en el que és i vol ser Catalunya, s’ha de poder reconèixer en el respecte dels drets irrenunciables que una comunitat d’homes i dones lliures té dret”.

Clic per llegir la notícia a la web de l’autor: Link

e-Notícies

Valora la noticia
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone
Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario