Ni el PNB dóna suport al referèndum

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont; i el lehendakari Íñigo Urkullu, han demanat iniciar “un procés dialogat per a una reformulació de l’Estat que respongui a les diverses realitats nacionals”. El comunicat oficial que ha difós el Govern després de la reunió que tots dos han mantingut al Palau de la Generalitat, no fa cap referència a la independència ni a la celebració d’un referèndum.

“Els problemes territorials no es resoldran amb l’apel·lació i el recurs permanent a la legalitat derivada d’una unitat constitucional que no es basa en la unió voluntària”, assegura la nota oficial de la Generalitat, que subratlla que “la legalitat no és immutable, sinó que ha de servir per resoldre problemes polítics i socials”. En aquest sentit, adverteix que “si la legalitat es converteix en una cotilla que ofega les aspiracions democràtiques no serveix per solucionar els problemes de les nacions i els pobles i que cal canviar-la i adaptar-la”.

Puigdemont i Urkullu consideren que “continua sense resoldre’s l’articulació de l’Estat espanyol” i que “l’anomenat Estat de les autonomies no és suficient”. Ambdós presidents constaten “les dificultats d’avançar davant l’estratègia de quietud imposada pel Govern espanyol davant les demandes de dues nacions com Catalunya i Euskadi que advoquen per exercir el dret de la seva ciutadania a ser consultada de manera legal i pactada sobre el seu futur”.

Clic per llegir la notícia a la web de l’autor: Link

e-Notícies

Valora la noticia
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on TumblrEmail this to someone
Esta entrada fue publicada en Noticias. Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario